Încrederea Românilor, Pierdută în Ultimele Decenii, Trebuie Recâștigată prin Acțiuni Concrete Nu Doar Promisiuni

Încrederea Românilor, Pierdută în Ultimele Decenii, Trebuie Recâștigată prin Acțiuni Concrete Nu Doar Promisiuni Sursa poza si informatii: Mediafax.ro

Președintele ales al României, Nicușor Dan, a subliniat recent necesitatea recâștigării încrederii cetățenilor în instituțiile statului, evidențiind nemulțumirea crescândă a populației față de direcția în care a fost condusă țara în ultimele decenii.

Într-un interviu acordat CNN International, Nicușor Dan a declarat:

„Mulți oameni din România sunt dezamăgiți de politica din ultimii 35 de ani, sunt dezamăgiți de relația statului cu cetățenii și de corupție.”

El a atras atenția că simpla retorică antisistem nu este suficientă pentru a remedia această situație:

„Această situație există în trei partide care afirmă pe un ton mai important că există opoziția la acest sistem.”

Pentru a schimba cu adevărat raportul dintre stat și cetățean, președintele ales consideră că e nevoie de mai mult decât promisiuni:

„Trebuie să ajungem să câștigăm încrederea românilor ca să acționăm în interesul cetățenilor.”

Această declarație vine în contextul în care, în ultimii ani, mai mulți lideri politici au subliniat importanța recâștigării încrederii publicului. De exemplu, în 2023, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că neîncrederea în politică este o constantă a societăților democratice și că este datoria politicienilor să identifice cele mai potrivite căi de comunicare cu cetățenii pentru a-i implica în procesele democratice. (psnews.ro)

De asemenea, în 2022, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că recâștigarea încrederii oamenilor este un proces dificil, mai ales în contextul pandemiei, și că seriozitatea și onestitatea sunt esențiale în acest demers. (bugetul.ro)

În concluzie, recâștigarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului rămâne o provocare majoră pentru liderii politici din România, care trebuie să demonstreze prin acțiuni concrete că acționează în interesul public și că sunt dedicați combaterii corupției și îmbunătățirii relației dintre stat și cetățean.


Radu Marinescu

Radu Marinescu are 34 de ani și s-a născut în cartierul Drumul Taberei din București. A crescut cu miros de tei pe bulevardele capitalei și cu sunetul tramvaielor în fundal. Cu un stil direct, onest și cu o pasiune reală pentru orașul în care trăiește, Radu documentează zilnic poveștile orașului așa cum sunt: nefiltrate, autentice și relevante. Este genul de jurnalist care vorbește de la egal la egal cu oamenii, fie că acoperă o conferință de presă la primărie sau face live de la un protest spontan din Piața Victoriei. Când nu scrie, îl găsești cu o cafea în mână, ascultând discuțiile din autobuz sau plimbându-se prin Cotroceni, în căutarea următorului subiect.

Știri Generale

Știri Generale
Arsenium și Andra Deschid Vara cu Piesa Dulce Amară - Interviu și Dezvăluiri din Culise
Băiat de 11 ani găsit în siguranță după dispariție în Capitală - cum au reușit autoritățile să-l găsească
Bitcoin atinge un record istoric datorită cererii investitorilor instituționali
Bogdan Ivan contribuie cu 20% din salariul său de ministru către statul român în semn de solidaritate financiară
Casa Albă publică o imagine cu Trump în rolul Superman chiar în ziua lansării noului film „Superman”
Caz de malarie depistat în București, confirmat oficial de Ministerul Sănătății
Cer variabil, ploi de vară și o temperatură maximă confortabilă de 29°C
ChatGPT introduce un browser revoluționar care amenință supremația Google pe piața de navigare online
Consumatorii industriali de energie din România, Grecia și Bulgaria solicită UE o piață energetică integrată și compensări pentru prețurile ridicate!
Cum va găsi Bucureștiul spațiu pentru cei 150 km de piste ciclabile din Masterplanul Velo?
De ce Suntem Rămași în Urmă?