O Dragoste pentru Bucătăria Peruană și Amintiri Nostalgice din Peru

O Dragoste pentru Bucătăria Peruană și Amintiri Nostalgice din Peru Sursa poza: Mediafax.ro

Noul Papă Leon al XIV-lea, cunoscut anterior ca Robert Francis Prevost, își exprimă deschis afinitatea pentru bucătăria peruană, o pasiune cultivată în cei peste 20 de ani petrecuți în această țară sud-americană.

Într-un interviu acordat Canal N în 2023, înainte de a părăsi dioceza Chiclayo, Prevost a mărturisit cu nostalgie că îi vor lipsi preparate tradiționale precum ceviche, ied și seco, o tocană specifică regiunii Lambayeque. Această declarație subliniază legătura sa profundă cu cultura peruană, evidențiată și de utilizarea limbii spaniole în primul său discurs ca Papă.

Margarita Flores, o călugăriță care a colaborat cu el timp de trei luni în Chiclayo, a dezvăluit alte preferințe culinare ale Papei, menționând că acesta aprecia și orezul cu pui, precum și ají de pui, un preparat peruan pe bază de carne de pui în sos cremos. Flores a adăugat că bucătăreasa sa, doamna Castillo, era încântată să-i pregătească diverse feluri de mâncare, iar el le aprecia pe toate.

Legătura Papei cu Peru a început în 1988, când a fost trimis în misiune la Trujillo. Pe parcursul celor 21 de ani petrecuți în această țară, Prevost a ocupat diverse funcții religioase, inclusiv cea de vicar judiciar în arhiepiscopia de Trujillo și profesor de drept canonic. Activitatea sa pastorală s-a extins și în zonele defavorizate ale orașului, unde a administrat mai multe parohii între 1988 și 1999.

În 2014, a fost numit episcop de Chiclayo, iar în 2015 a obținut cetățenia peruană, consolidându-și astfel legătura cu această țară. În timpul mandatului său, a fost implicat în diverse activități umanitare, inclusiv în timpul inundațiilor din 2022 și al pandemiei de COVID-19, când a asigurat două instalații de producere a oxigenului pentru regiune. (apnews.com)

Experiența sa îndelungată în Peru și aprecierea pentru cultura și gastronomia locală au contribuit la formarea unui lider spiritual cu o înțelegere profundă a diversității culturale și a nevoilor comunităților pe care le-a deservit.


Radu Marinescu

Radu Marinescu are 34 de ani și s-a născut în cartierul Drumul Taberei din București. A crescut cu miros de tei pe bulevardele capitalei și cu sunetul tramvaielor în fundal. Cu un stil direct, onest și cu o pasiune reală pentru orașul în care trăiește, Radu documentează zilnic poveștile orașului așa cum sunt: nefiltrate, autentice și relevante. Este genul de jurnalist care vorbește de la egal la egal cu oamenii, fie că acoperă o conferință de presă la primărie sau face live de la un protest spontan din Piața Victoriei. Când nu scrie, îl găsești cu o cafea în mână, ascultând discuțiile din autobuz sau plimbându-se prin Cotroceni, în căutarea următorului subiect.

Știri Generale

Știri Generale
abonamente disponibile 16-23 septembrie, bilete individuale din 24 septembrie!
Apple lansează iOS 26 cu Liquid Glass. Noile funcții includ lock screen îmbunătățit și adaptive power mode
Bombardamente israeliene în Fâșia Gaza: 24 de civili uciși și zeci răniți
Condimentul KAMIS retras din Mega Image, Profi și alte magazine din cauza clorpirifosului!
Descoperă locațiile și beneficiile!
Azi in Bucuresti

Descoperă locațiile și beneficiile!

electroșocuri și baston telescopic în primele zile de școală
Emotie și respect pe scena Teatrului Bulandra
Fritz: USR va insista să pună oameni competenți pe posturile care îi revin conform ponderii de 20%
Hambarul cu Tradiții de la Casa Frusina Devine Epicentrul Cultural al Corbeancăi
Îmi amintesc discuția în coaliție despre neprelungirea plafonării prețurilor, spune Fritz
Impactul Crizei de Personal asupra Zborurilor și Planurile Companiilor Aeriene