Răspuns strategic la amenințările Rusiei și protecția teritoriului NATO

Răspuns strategic la amenințările Rusiei și protecția teritoriului NATO Sursa poza si informatii: Mediafax.ro

Germania își propune să își echipeze complet forțele armate până în 2029, ca răspuns la posibilele amenințări din partea Rusiei. Un document intern, intitulat „Priorități directive pentru consolidarea pregătirii” și semnat pe 19 mai, subliniază că Rusia ar putea reconstitui suficiente forțe pentru a ataca teritoriul NATO până în 2029, conform estimărilor generalului Carsten Breuer. (stirileprotv.ro)

Pentru a atinge acest obiectiv, Germania intenționează să utilizeze fondurile disponibile în urma relaxării restricțiilor privind îndatorarea, decizie luată în martie. Printre prioritățile de înzestrare se numără consolidarea apărării aeriene, în special pentru interceptarea dronelor, și dezvoltarea capacității de a efectua lovituri de precizie asupra țintelor aflate la peste 500 de kilometri, dincolo de liniile inamice. De asemenea, se prevede creșterea stocurilor de muniție pentru toate tipurile de armament. (stirileprotv.ro)

Generalul Alfons Mais, șeful armatei germane, a declarat: „Din 2029, cel târziu, forțele ruse vor fi capabile de o agresiune convențională împotriva teritoriului NATO pe scară largă.” (stirileprotv.ro)

Aceste măsuri vin în contextul în care oficiali germani și europeni avertizează asupra necesității de a întări capacitățile de apărare ale Europei. Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall, a afirmat că Germania și aliații săi europeni nu sunt în prezent pregătiți pentru un conflict cu Rusia și că ar fi necesari zece ani doar pentru a completa stocurile de muniție. (stirileprotv.ro)

În plus, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a subliniat importanța asigurării unei descurajări eficiente pentru a preveni escaladarea conflictelor și a menționat posibilitatea reintroducerii unei forme de serviciu militar obligatoriu. (mediafax.ro)

Aceste inițiative reflectă o schimbare semnificativă în politica de apărare a Germaniei, determinată de creșterea tensiunilor geopolitice și de necesitatea de a asigura securitatea națională și regională în fața unor potențiale amenințări.


Radu Marinescu

Radu Marinescu are 34 de ani și s-a născut în cartierul Drumul Taberei din București. A crescut cu miros de tei pe bulevardele capitalei și cu sunetul tramvaielor în fundal. Cu un stil direct, onest și cu o pasiune reală pentru orașul în care trăiește, Radu documentează zilnic poveștile orașului așa cum sunt: nefiltrate, autentice și relevante. Este genul de jurnalist care vorbește de la egal la egal cu oamenii, fie că acoperă o conferință de presă la primărie sau face live de la un protest spontan din Piața Victoriei. Când nu scrie, îl găsești cu o cafea în mână, ascultând discuțiile din autobuz sau plimbându-se prin Cotroceni, în căutarea următorului subiect.

Știri Generale

Știri Generale
Arsenium și Andra Deschid Vara cu Piesa Dulce Amară - Interviu și Dezvăluiri din Culise
Băiat de 11 ani găsit în siguranță după dispariție în Capitală - cum au reușit autoritățile să-l găsească
Bitcoin atinge un record istoric datorită cererii investitorilor instituționali
Bogdan Ivan contribuie cu 20% din salariul său de ministru către statul român în semn de solidaritate financiară
Casa Albă publică o imagine cu Trump în rolul Superman chiar în ziua lansării noului film „Superman”
Caz de malarie depistat în București, confirmat oficial de Ministerul Sănătății
Cer variabil, ploi de vară și o temperatură maximă confortabilă de 29°C
ChatGPT introduce un browser revoluționar care amenință supremația Google pe piața de navigare online
Consumatorii industriali de energie din România, Grecia și Bulgaria solicită UE o piață energetică integrată și compensări pentru prețurile ridicate!
Cum va găsi Bucureștiul spațiu pentru cei 150 km de piste ciclabile din Masterplanul Velo?
De ce Suntem Rămași în Urmă?